Rockmusikens utveckling genom åren

 

Rockmusiken har vidareutvecklats genom åren förstås. Det har lett till att flera undergrupper av rockmusik har bildats, vilka många ser som egna genrer idag. Till exempel växte raggarrock, bluesrock, folk rock, jazz rock och country rock fram ur denna musikstil. Dessa i sin tur har bidragit till att den psykedeliska rocken kom fram, där bland annat rockgruppen the Doors gjorde sig kända. Denna grupp kom med ett helt nytt sound, och ofta kunde man tycka att låtarna flippade ut ibland. För visso kan sångaren Jim Morrisons kraftiga drogmissbruk även varit en bidragande faktor till en del av det.

Senare kom även glamrocken. Här lades väldigt mycket fokus på att göra spelningarna till shower. Ett bra exempel på det är gruppen Queen, med sångaren Freddy Mercury i fronten.

Punkrocken var också en genre som växte fram genom åren. Här har vi det lite kontroversiella bandet Ramones som exempel. Det är en brittisk grupp, som försöker framstå som lite tuffare än de traditionella rockmusikerna.

Musik är något som ständigt växer och utvecklas. Grunden brukar finnas kvar, men det kommer alltid fram något nytt ur den.