Rockmusik och myter

 

Rockmusiken, bland många andra saker, har det skapats myter omkring. Ett av de mest kända citat som finns kring rocken måste vara Sex, drugs and rock’n roll eller hur? Det kan man säga är det som beskriver hur en rockmusiker lever sitt liv. Detta har stämt, och stämmer tyvärr i många fall, men i andra fall är det en myt. Alla artister lever inte efter denna standard. Så vad innebär den då?

Sex: Det hörs på ordet, men för att förtydliga så innebär det att artisten ska ha sex med fans. Det är lite grann som uttrycket som sjömän svängde sig med, om en flicka i varje hamn. Dock är det en eller flera sexpartners på varje spelning här.

Drugs: Återigen hörs det på ordet. Droger har blivit väldigt lätt att relatera till rockmusiken, och även andra musikstilar. Tyvärr är det också väldigt vanligt med droger inom musikvärlden.

Rock’n Roll: Här syftas det på musicerandet och framträdandena. Helt enkelt spela rockmusik.

Denna livsstil är det många som hävdar är rockmusikens största myt, men ändå är det många artister som försöker leva efter detta. Jim Morrison från the Doors till exempel dog av en överdos.