11 Musiker och artister som har egna klädmärken

Skivförsäljningens glansdagar är över och i och med det har det blivit allt viktigare för band och artister att sälja andra prylar, så kallad “merch”. Merchandise kan sträcka sig från allt till muggar och posters till skor. De riktigt populära artisterna går längre än så och börjar tillverka egna märkeskläder, inte sällan med blandat resultat. Här följer några artister som startat sidoverksamheter som modedesigners.

Lil Wayne

Den kontroversiella LA-rapparen Lil Wayne har ett eget klädmärke som kallas för “TRUKFIT”. Ett måste för rappare beroende av hostmedicin.

P. Diddy

Om det är någon känd artist som varit aktiv under de senaste två decennierna som tycks ha begåvats med ett otroligt gott sinne för affärer, så är det Sean “P. Diddy” Combs. Han har lanserat ett eget klädmärke under namnet “Sean”. Hur väl den idén gått är dock oklart i nuläget.

Liam Gallagher

Den forne Oasis-sångaren är knappast känd som världens mest ödmjuka människa. Hans kläder är dock förhållandevis neutrala. Under märket “Pretty Green” säljer han britpop-kompatibla kläder i form av parkas, byxor, tröjor med mera.

Madonna

Att självaste Material Girl herself skulle börja designa kläder är inte nödvändigtvis någon överraskning. Under varumärket “Material Girl” designar hon kläder tillsammans med sin dotter Lourdes.

Kanye West

Omväxlande ansedd som ett musikaliskt geni och narcissistisk galning, Kanye West lämnar inte någon oberörd. Att han förr eller senare skulle ge sig på att designa kläder var nog skrivet i stjärnorna.

Justin Timberlake

Justin utkom för några år sen med en relativt sober kollektion av kläder. Kavajer och skjortor, helt i enlighet med den stil artisten själv föredrar att bära i offentliga sammanhang.

Lil Yachty

På temat artister som släppt kollektioner som rimmar väl med deras artistnamn ser vi Lil Yachty, från Mableton, Georgia. Den unge musikern har trots bristande designerfarenhet släppt en kollektion bestående av skaljackor anpassade just för segling och havsliv.

Drake

Den omåttligt populäre artisten Drake släpper kläder under varumärket “October’s Very Own”. Uppenbarligen en enorm succé med tanke på att de flesta av hans kläder tycks sälja ut både på nätet och i de totalt tre butiker där de går att köpa.

Chris Brown

Med tanke på att han omgivits av allvarliga kontroverser (många minns nog de obehagliga bilderna på hans tidigare flickvän Rihanna), är det förvånande att hans klädmärke fortfarande tycks vara igång.

Brad Paisley

Gitarristen Brad Paisley verkar framför allt inom genren instrumental country. Vad tror du att hans klädkollektion består av? Cowboyboots såklart!

Gwen Stefani

Stefani designar och tillverkar sedan år 2004 en klädkollektion som hon kallar för “L.A.M.B”. Vid sidan av det har hon också släppt ett flertal parfymer. Det finns alltså möjlighet att både se ut och dofta som den förra No Doubt-sångerskan.