Det mesta om rockmusik

 

Denna artikel kommer att försöka att få med det mest väsentliga om det stora ämnet rockmusik. Här kommer du att kunna läsa om dess historia och om några av de som har hjälpt till att lyfta fram musiken till det den har kommit att bli idag.

Man kan säga att rockmusiken föddes under 1950-talet och har sedan utvecklats genom åren. Det har även kommit fram stora artister genom rockmusiken, och det är en genre som troligtvis aldrig kommer att dö ut. Den har en lång tradition som till stor del fortfarande lever kvar. Musikstilen har även genom åren grenat sig och skapat nya genrer som är inspirerade från den traditionella rockmusiken. Man kan till exempel nämna Rockabilly som är en variant. Denna stil är fortfarande populär, och när vi talar om det är det inte endast musiken som gäller. Det har för många blivit en ren livsstil. Här handlar det om att man ska ha kläder som har influenserna från rockabillyns storhetstid. Bilarna är också en viktig ingrediens här, och stora möten hålls där människor med samma intressen samlas, tittar på bilarna och lyssnar på musik.

Du kan läsa en enkel förklaring på rockmusik här: för information.

Rockmusiken har också smugit sig in i dansbandsvärlden. Det är inte så konstigt då musiken har en fast och dansvänlig rytm. Många dansband plockar in klassiska rocklåtar och tolkar om dem efter sin egen stil.

Denna musikstil är en typ som dessutom passar in på de allra flesta tillställningar och fester. Man skulle enkelt kunna kalla det för “gladmusik”, då rytmer och trallvänliga melodier gärna fungerar som stämningshöjare. Det kan ses som en lite märklig vändning, då den faktiskt härstammar från bluesen från början. Blues i sin tur var inte från början någon direkt festmusik, då den ursprungligen ofta sjöngs av slavar. De sjöng ofta för att underlätta sin arbetsbörda, och ofta skildrade bluesmusiken det jobbiga i livet. Enkelt sett skulle man kunna säga att bluesen var en form av klagosånger.

Musik är något som alltid har funnits i någon form, och den har alltid varit med och format vår vardag. Hela tiden utvecklas musiken i olika riktningar, vissa kvarstår som traditionella former, medan andra utvecklas och blir mer avancerade. Vad gäller rockmusiken skulle man kunna säga att den har sin grund färdigutvecklad, men det kommer hela tiden nya artister och nya låtar inom genren.

Några av de största legenderna inom rockmusiken är Elvis Presley, Jerry Lee Lewis och Chuck Berry. Detta är några namn som har gjorts mer eller mindre odödliga inom denna genre, och det finns otroligt många som har gjort covers på deras låtar. Det släpps fortfarande skivor till deras minne. Många av de stora artisterna från denna era har avlidit, men det finns ett fåtal som åtminstone är delvis aktiva inom musiken fortfarande.